Ένα υψηλότερο μερίδιο προϋπολογισμού ΓΙΑ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ στο ραδιόφωνο αποφέρει σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις

26 August 2024

Κατά μέσο όρο, οι διαφημιζόμενοι ραδιοφώνου επιστρέφουν την επένδυσή τους 7,7 φορές. Ορισμένες βιομηχανίες επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις. Ιδιαίτερα αυτοκίνητα και λιανικά, αλλά και προϊόντα ώθησης. Αυτό σημαίνει ότι το ραδιόφωνο παίρνει τη δεύτερη θέση με βάση την απόδοση επένδυσης (ROI). Η τηλεόραση έρχεται πρώτη και ακολουθούν οι έντυποι τίτλοι με καλή βαθμολογία, σε εξωτερικούς και διαδικτυακούς χώρους.

Τρεις βασικές συστάσεις για καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

  1. Ραδιοφωνικές καμπάνιες με ένα εντυπωσιακό, σαφές μήνυμα που ταιριάζει καλά με τη βαθμολογία της επωνυμίας πάνω από το μέσο όρο.
  2. Αν κοιτάξουμε τον προγραμματισμό μέσων, η προσέγγιση χρηστών φαίνεται να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο ROI από ότι η υψηλή συχνότητα, υπάρχει μεγάλη στατιστική σύνδεση μεταξύ των δύο.
  3. Η χρήση περισσότερου ραδιοφώνου αυξάνει τη συνολική απόδοση επένδυσης (ROI) της καμπάνιας. Εάν οι υπάρχοντες προϋπολογισμοί ανακατανεμηθούν για να δοθεί μερίδιο δαπανών στο ραδιόφωνο 20%, η συνολική απόδοση επένδυσης (ROI) της καμπάνιας αυξάνεται κατά 8%.

Σχετικά με την έρευνα

Αυτή η έρευνα βασίζεται σε ένα ευρύ σύνολο δεδομένων που αξιολογεί την αποτελεσματικότητα της ραδιοφωνικής διαφήμισης στο ROI (Return On Investment). Αυτό αφορά περισσότερες από 2.000 μεμονωμένες καμπάνιες πολυμέσων από 517 διαφορετικές διαφημιστικές καμπάνιες σε δέκα μεγάλους τομείς με ποικίλες χρήσεις πολυμέσων.

Radio Solutions. Kato Marmara. 455 00 Ioannina

All rights reserved. 2024