Πώς οι Μουσικές Πλατφόρμες,  Διαμορφώνουν την Άνοδο των Νέων Κυκλοφοριών

22 October 2024
RADIO SOLUTIONS - ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (RETURN ON INVESTMENT -R.O.I.)

Οι μουσικές πλατφόρμες έχουν αλλάξει ριζικά τη βιομηχανία της μουσικής, ειδικά στον τρόπο με τον οποίο προωθούνται και αναγνωρίζονται οι νέες κυκλοφορίες. Σήμερα, η επιτυχία ενός τραγουδιού δεν εξαρτάται μόνο από τις παραδοσιακές μετρήσεις ακροαματικότητας ή τα charts, αλλά και από τις ψηφιακές τάσεις που καθορίζονται από υπηρεσίες όπως το Spotify.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τραγούδι "Filthy Rich" της Ella Henderson. Μέσα σε 28 ημέρες, το κομμάτι κατέγραψε 579.1K streams στο Spotify, αποδεικνύοντας τη μεγάλη απήχησή του.

Παράλληλα, η μετάδοσή του από ραδιοφωνικούς σταθμούς οδήγησε τους ακροατές που δεν το είχαν ακούσει στην πλατφόρμα να το αναζητήσουν μέσω Shazam, φτάνοντας τα 4.8K Shazams.Αυτό δείχνει πόσο πολύπλοκη έχει γίνει πλέον η διαδικασία επιλογής τραγουδιών για τα ραδιοφωνικά playlists.

Η παραδοσιακή παρακολούθηση των charts δεν αρκεί, καθώς η μουσική που επιλέγεις για τον σταθμό σου πρέπει να βασίζεται σε πολλά δεδομένα, όπως τα streams, τα shazams και η δημοτικότητα στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στη Radio Solutions, μπορώ να σου προσφέρω πλήρεις αναφορές και δεδομένα από τοπικές και διεθνείς πηγές, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τον σταθμό σου να ξεχωρίσει. Μέσα από αυτές τις πληροφορίες, μπορείς να επιλέξεις τραγούδια που θα κάνουν τη διαφορά στο playlist σου και θα σε φέρουν μπροστά από τον ανταγωνισμό.

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορώ να σε βοηθήσω, ας κανονίσουμε ένα ραντεβού μέσω video (Zoom ή άλλο) ή τηλεφώνου. Στείλε μου email μέσω της ιστοσελίδας Radio Solutions Greece για μια δωρεάν εκτίμηση του ραδιοφωνικού σου σταθμού.

Radio Solutions. Kato Marmara. 455 00 Ioannina

All rights reserved. 2024